Când vor fi repornite două secții ale combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea

Când vor fi repornite două secții ale combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea
Publicat: 16/11/2012, 14:07
Actualizat: 25/03/2019, 22:12

Alte două secții ale combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea vor fi repornite vineri, astfel că aproximativ 1.200 de salariați au de lucru prin repornirea producției în proporție de 30 la sută, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit liderului sindical interimar Corneliu Cernev, la secțiile polieteri și sinteze organice se fac ultimele probe, iar producția va fi reluată în cel mai scurt timp, după ce, la începutul lunii octombrie, a fost repornită secția electroliză cu membrană și s-a început producția la secția de propenoxid

„Acum suntem în probe pentru a porni secțiile de polieteri și sinteze organice, astfel, începând de azi (n.r. – vineri), aproximativ 1.200 de oameni sunt efectiv la lucru la combinat, ei sunt direct implicați la secțiile respective și personal CTC, auxiliar-transport de la aprovizionare care reiau și ei treptat activitatea prin repornirea producției”, a declarat liderul sindical Corneliu Cernev.

Potrivit sursei citate, prin repornirea celor patru secții capacitatea de producție în combinat este de 30 la sută.

„Practic, prin repornirea celor patru secții, suntem la 30 la sută din capacitatea de producție în stare de funcționare. Așteptăm acum ca guvernanții să-și mențină restul de promisiuni, oamenii sunt cât de cât mulțumiți după ce au luat salariile pe luna septembrie, cei șase greviști ai foamei au renunțat la această formă de protest și toată lumea așteaptă la sfârșitul acestei luni banii pe octombrie și banii pentru capitalul întreg de la lucru”, a mai declarat Corneliu Cernev.

Joi, angajații de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea au primit salariile restante pentru luna septembrie, iar cei șase greviști ai foamei au renunțat la această formă extremă de protest.

Angajații Oltchim au decis, miercuri, să suspende protestele după ce au fost anunțați că restanțele salariale pentru luna septembrie le vor fi achitate joi.

Aproximativ 300 de salariați ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în fața pavilionului administrativ, cerând ca premierul Victor Ponta să vină să le explice de ce Guvernul nu și-a onorat promisiunile.

Ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, anunța miercuri, la începutul ședinței de guvern, că restanța salarială aferentă lunii septembrie pentru angajații Oltchim va fi achitată începând de joi, iar restanțele pe octombrie vor fi plătite la finele lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie.

Angajații Oltchim au protestat timp de mai multe zile și la sfârșitul lunii august, după oprirea producției combinatului, din cauza unor datorii de peste 500 de milioane de euro. Oamenii cereau să le fie achitate salariile restante, dar și fonduri pentru reluarea producției. La un moment dat, pe parcursul protestelor, mai mulți salariați au intrat în greva foamei. Muncitorii au renunțat la proteste după ce au primit asigurări că vor primi salariile restante pe lunile iulie și august, precum și bonurile de masă aferente, dar și după ce au fost anunțați că va fi repornită producția.

Producția la combinatul Oltchim a fost reluată, la începutul lunii octombrie, la instalația de electroliză cu membrană, reprezentanții companiei spunând atunci că urmează să fie repusă în funcțiune și electroliza cu catoni de mercur.

În 2 noiembrie, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, afirma că deocamdată funcționează 25-30 la sută din combinatul Oltchim, adică lucrează aproximativ 800 de muncitori dintr-un total de circa 2.600, urmând ca în săptămânile viitoare să se ajungă la o capacitate de 60 la sută.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eșuat, întrucât Dan Diaconescu, care a câștigat licitația pentru pachetul de acțiuni deținut de stat, nu a plătit suma de 45 milioane euro pentru titluri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Nu este un banc! Acești doi soți au găsit lampa lui Aladdin! Care au fost...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Cine este Andrei, bărbatul de doar 37 de ani care s-a aruncat de pe podul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Halep a primit INTERZIS. Decizie finală în circuitul WTA. S-a anunțat fix acum
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Mit sau adevăr: durerile de cap cauzate de presiune înainte de o furtună sunt reale?
×